Fødselssten er en række af smukke ædelsten, der hver repræsenterer en bestemt måned. At bære den ædelsten, der tilhører din fødsels måned, opstod som en tradition formentlig i Tyskland eller Polen i løbet af det 16. århundrede. Listen over fødselssten har ændret sig i løbet af årene og kan variere i forskellige kulturer. I 1952 sponsorerede The Jewelry Industry Council den opdaterede liste, du finder herunder. At bære et smykke sat med din personlige fødselssten, siges at bringe lykke og er en skøn gave til en du har kær, eller dig selv. Find din fødselssten her, og læs om dens egenskaber.

♡ Shiri

Læs om alle ædelsten

GA

JANUAR

GRANAT

Granaten er januar måneds fødselssten. Denne vidunderlige ædelsten forbindes med passion og selvtillid. Granaten gives på 2. bryllupsdag.

AM

FEBRUAR

AMETYST

Ametysten er februar måneds fødselssten. Denne funklende ædelsten forbindes med mildhed og mod. Ametysten gives på 6. bryllupsdag.

AQ

MARTS

AKVAMARIN & NEPHRIT

Akvamarin er marts måneds fødselssten. Denne havblå ædelsten forbindes med klarsyn og intellekt. Akvamarinen gives på 19. bryllupsdag.

DI

APRIL

DIAMANT & BJERGKRYSTAL

Diamant er april måneds fødselssten. Denne værdifulde ædelsten forbindes med kærlighed og styrke. Diamanten gives på 10., 60. og 75. bryllupsdag.

EM

MAJ

SMARAGD & GRØN AGAT

Smaragd er maj måneds fødselssten. Denne dybgrønne ædelsten forbindes med glæde og sandhed. Smaragden gives på 20. og 35. bryllupsdag.

BI+MO

JUNI

PERLE & MÅNESTEN

Månesten og perle er juni måneds fødselssten. Månesten forbindes med moderskab og omsorg. Perle forbindes med integritet og renhed. Perlen gives på 3. og 30. bryllupsdag.

RU

JULI

RUBIN

Rubin er juli måneds fødselssten. Denne eftertragtede ædelsten forbindes med vitalitet og lederskab. Rubinen gives på 15. og 40. bryllupsdag.

PE

AUGUST

PERIDOT

Peridot er august måneds fødselssten. Den delikate ædelsten forbindes med helbredelse og velbehag. Peridoten gives på 16. bryllupsdag.

BSA

SEPTEMBER

SAFIR & IOLIT

Safir er september måneds fødselssten. Denne skønne ædelsten forbindes med visdom og loyalitet. Safiren gives på 5. og 45. bryllupsdag.

OP+TRP

OKTOBER

OPAL & TURMALIN

Opal og turmalin er oktober måneds fødselssten. Opal forbindes med kreativitet og frihed. Opalen gives på 14. bryllupsdag. Turmalin forbindes med selvtillid og tolerance. Turmalinen gives på 8. bryllupsdag.

BT+CI

NOVEMBER

TOPAS & CITRIN

Topas og citrin er fødselssten for november måned. Topas er forbundet med kommunikation og ærlighed. Topasen gives på 4. og 23. bryllupsdag. Citrin er forbundet med succes og energi. Citrinen gives på 13. bryllupsdag.

TQ

DECEMBER

TURKIS

Turkis er fødselssten for december måned. Den fine Turkis er forbundet med beskyttelse og venskab. Turkisen gives på 11. bryllupsdag.

Læs om alle ædelsten

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Som modtager af vores nyhedsbrev ønsker vi blandt andet at inspirere dig med nye kollektioner i guld og sølv, viden om ædelstenenes verden, råd og vejledning, styling i forbindelse med smykkekøb samt eksklusive tilbud og kunde events.
Rabatkode:
 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Acceptér