• 4 marts, 2020

  Marie Rud Rosenzweig

  Carré Jewellery fejrer i denne uge Women's day. I den forbindelse har vi interviewet kunstner, Marie Rud Rosenzweig. Marie er uddannet på Universitet der Künste i Berlin og arbejder med maleri, installation og tekst. Derudover står hun bag de smukke kollager kommissioneret af Shiri Rosenzweig fra Carré Jewellery. Læs interviewet og se Maries inspirerende Carré kollager herunder.

  Click here to read the interview in English.

  Hvad elsker du mest ved dit arbejde? Fortæl os om dit arbejde.

  Jeg elsker det ved mit arbejde, at det føles grænseløst. At jeg kan ældes med det uden bekymring. Jeg elsker, at have et håndværk jeg kan videreudvikle som skærper mine sanser. Jeg har taget en kunstakademisk uddannelse til dels i Danmark og til dels i Tyskland. I Tyskland har de et mere håndværksmæssigt og traditionsbunden fokus hvor der i Danmark er mere fokus på det konceptuelle. Det er en stimulerende blanding af sansning og tænkning.

  Hvornår føler du dig “empowered” og fyldt med styrke som kvinde?

  Når jeg er sammen med min lille datter og observerer, at hun allerede nu på 13 måneder er et lille menneske med en vilje og en personlighed. Når jeg kan få lov til at være mor med stort M uden at jeg føler mig på nogen måde reduceret af den grund.

  Hvordan håndterer du de udfordringer, du møder som selvstændig i den kreative branche?

  Den største udfordring som selvstændig kunstner er tid og økonomi. Hvordan får man tid til at arbejde på noget, der ikke en-til-en kan omsættes til profit og som derudover kræver investering i materialer? Der mange der forventer at man som kunstner skal arbejder gratis. Hvis man syntes at kultur er vigtigt, så hjælp til og betal kunstnerne! Der ligger også et personligt ansvar i at lære, at det man laver har en værdi.

  Hvilke bedrifter og projekter er du særligt stolt af?

  Det kan være fristende at gentage en succes og producere, hvis der er efterspørgsel på ens værker. Jeg oplever at det er både sjovere og mere givende i sidste ende hvis jeg skubber og udfordrer mig selv til at lære nye teknikker, til at opsøge ny viden. På den måde er jeg både mest stolt af hvad jeg har gjort og hvad jeg har undladt at gøre. Kunstnerisk integritet er vigtigt for mig.

  Hvilket råd vil du give til andre kvinder der ønsker at forfølge deres passion?

  Vær ærlig overfor dig selv om hvad det egentlig er du søger. Vær blød, stærk og kærlig overfor dig selv og andre. Dyrk fællesskabet, man kan nå langt alene, men det er ikke sikkert at det er rart at stå der i sidste ende.

  Jeg ved, at du har en lille datter – hvad ønsker du for hende som kvinde i fremtiden?

  Jeg ønsker at bevare hendes umiddelbare og åbne holdning til omverdenen så længe som jeg overhovedet kan. Jeg ved ikke hvordan fremtiden kommer til at udvikle sig, men jeg tror på at hvis man giver dem der skal bære den rigeligt med kærlighed og en god uddannelse, så er det et godt udgangspunkt.

  Hvilke kvinder er særligt inspirerende for dig og hvorfor?

  Hovedrollen i filmen Eighth Grade fra 2018. Det er den mest rørende film jeg har set meget længe. Det viser præcist hvordan man kan være blød, stærk og kærlig på en gang. Samtidig skildrer den virkelig smukt et af de mest sårbare tidspunkter i livet.

  Hvordan markerer du Women's day?

  Med en ekstra tanke.

  Marie Rud Rosenzweig

  Carré Jewellery celebrate Women's Day this week. For that occasion, we have interviewed artist, Marie Rud Rosenzweig. Marie has a degree from Universitet der Künste in Berlin, Germany and works with painting, installation and text. Furthermore, she is the woman behind the beautiful collages commissioned by Shiri Rosenzweig of Carré Jewellery. Read the interview and see Marie's inspiring collages underneath.

  What do you love the most about your job? Tell us about the work you do.

  What I love most about my job, is that it feels limitless. I can grow old with it without worrying. I love to have skills in crafts that I can develop and sharpen my senses. I have an art degree partly in Denmark and partly in Germany. In Germany, focus craftsmanship and tradition is highly valued. In Denmark, there tends to be a bigger focus on the conceptual side of things. It is a stimulating combination of senses and thoughts.

  When do you feel empowered and full of strength as a woman?

  When I am with my little daughter and observe how she at 13 months already is a small person with willpower and personality. The fact, that I get to be a mom with a capital M, without feeling reduced in any way for that reason.

  How do you handle the challenges you face as self-employed in the creative field?

  The biggest challenges as a self-employed artist are time and economy. When do you have time to work on something that can't be directly converted into profit and require investment in materials? Many people expect that you will work for free as an artist. If you value culture, it is important to contribute by paying the artists! There is also a personal responsibility in learning that the work that you do has value.

  Which achievements and projects are you particularly proud of?

  It can be quite tempting to repeat your success and produce if there is a demand for your work. In my experience, it is much more fun and rewarding if I push and challenge myself to learn new techniques and seek out new knowledge. In that sense, I am most proud of the things I have done and the things I have chosen not to do. Artistic integrity is incredibly important to me.

  What advice will you give to other women who want to follow their passion?

  Be honest to yourself about what it is that you are searching for. Be soft, strong and caring toward yourself and others. Value community – you can get far alone, but it is very unlikely that it feels good to stand there in the end.

  I know, you have a little daughter – what are your wishes on her behalf as a woman in the future?

  I wish to keep her open approach to the world for as long as I possibly can. I don't know how the future will look, but I believe in granting love and education to the ones who will carry it. That will be a good starting point.

  Which women inspire you and why?

  The lead role of the movie, Eighth Grade from 2018. It is the most touching film I have watched for a very long time. It portrays exactly how you can be soft, strong and loving at the same time. Simultaneously, it beautifully depicts one of the most vulnerable times of life.

  How do you mark Women's Day?

  With an extra thought.

 • 5 april, 2017

  SOPHIA ROE FOR CARRÉ

  Tirsdag den 28. Marts afholdte vi event, i vores butik  i København, i forbindelse med lanceringen af vores seneste kollektion og samarbejde mellem Carrés Kreative Direktør Shiri Rosenzweig, og den danske modeblogger Sophia Roe. Samarbejdet startede allerede tilbage i efteråret 2016, og er nu mundet ud i en stærk kollektion bestående af 5 eksklusive styles - alle i hvidt pudset sølv med udgangspunkt i den flotte smaragd slebne grønne agat, som er en ædelsten både Shiri Rosenzweig og Sophia Roe holder meget af. Shiri og Sophia har valgt to størrelser grøn agat, begge i facet slibning med klassisk grabbefatning. Ringskinnen er glat, enkel og blank og kæden er en grovere panserkæde.

  Kollektionen kan nu købes i alle vores fysiske butikker og på webshoppen HER.

 • 13 marts, 2016

  BIRDY NAM NAM

  Birdy Num Num er inspireret af en film med Peter Sellers fra 1966 der hedder The Party. Filmen er fra mit fødeår, og jeg husker tydeligt første gang jeg så den på TV da jeg var 12-13 år. Jeg var dybt betaget af de smukke kostumer, den vanvittige og sjove historie og den skønne bossanova musik. Mange år senere kom en sjov scene med en fugl i et bur i filmen så til at lægge navn til et smykke, som også er både sjovt og elegant: Birdy Num Num. Den lille massive guldfugl er laet i 18 karat guld og håndgraveret og så er den lavet til at kunne stå på sine fødder – måske i en sætterkasse. Den har en fin og funklende briolet slebet diamant hængende fra næbbet! En lille luksus genstand, som både er et smykke og et lille sjovt kuriosum.

 • 12 marts, 2016

  GILDED MARVELS

  Gilded Marvels ringen er et Carré ikon fra 2006. Den findes i et hav af forskellige sten og i både guldbelagt og oxideret sterling sølv.

  Kollektionen som er én af vore største, er i sit formsprog inspireret af Byzantinske smykker.

  De små guldkugler der holder stenen, giver en fin og detaljeret dekoration og omkranser smukt den valgte ædelsten.

  Den smukke bløde cabochon slibning går igen i de mange forskellige smykker i kollektionen. Gilded Marvels udvikler sig hele tiden – den fås i forskellige størrelser af sten og fås både som øreringe, ørestikker og vedhæng. Hver sæson har også sine Gilded Marvels øreringe som er mere overdådige – flere sten der klæder hinanden er individuelt fattet, og sat sammen i vidunderlige farverige kombinationer.

 • 11 marts, 2016

  SOMMER, SOLKYSSET HUD OG MÆLKEDE AKVAMARIN ÆDELSTENE

  Sommeren er for alvor over os, og vi begynder lige så stille og drømme os væk til hvide sandstrande, krystalklart vand og kolde farverige drinks. Forårsgarderoben bliver skiftet ud og frem kommer den farverige sommergarderobe. Den smukke Akvamarine ædelsten, vil være perfekt som prikken over i'et til dette års sommerlook.

  Om akvamarin ædelstenen siger Carrés designer Shiri: ”Aquamarin er i sin fineste og mest kostbare kvalitet helt transparent. Min foretrukne er den mælkede aquamarin, som er vidunderlig karakterfuld og varierer fra lyseblå halvtransparent til næsten helt uigennemsigtig og fra gulligblå til grønlig. Den kan være helt farvemættet, men også indeholde små mineralflager. Denne sten er uhyre vanskelig at få i samme nuance – og skal derfor udvælges nøje. ”

 • 10 marts, 2016

  ...HAR DU HUSKET DIN MOR?

  Find Carrés fine MOR-halskæder på webshoppen lige her. Den perfekte gave til mors dag i 10 karat guld sat med champagnefarvede diamanter, en gave som uden tvivl vil falde i god jord.

 • 9 marts, 2016

  CARRÉ X MATERNITY

  Carré Jewellery og Maternity Foundation hylder livet med nyt armbånd

  Carré Jewellery lancerer d. 4. april 2016 et armbånd med det hemmelige budskab LIV. Overskuddet fra salg af armbåndet går til den danske organisation Maternity Foundations arbejde med at redde mødres liv i forbindelse med graviditet og fødsel. 

  Carré Jewellery's nye armbånd er en hyldest til livet. Til det nye liv. Det levede liv. Det dyrebare liv. Og til livet på trods. Armbåndets vedhæng er en lille kuvert med ordet LIV indgraveret - som et hemmeligt budskab, der skal minde armbåndets ejer om at sætte pris på livet.

  Armbåndets budskab flettes sammen med den personlige historie hos den, der bærer smykket - hvad enten det er en gave til en nybagt mor, en dåbsgave, et symbol på overvundet sygdom, et minde om en kær person eller en personlig påmindelse om at huske at hylde livet.

  For hvert solgt armbånd donerer Carré 35 % af salget til Maternity Foundations arbejde med at redde mødres og nyfødtes liv i forbindelse med graviditet og fødsel i Etiopien.

  Du kan købe dit LIV armbånd på webshoppen HER eller i en af vores fire butikker <3

 • 7 marts, 2016

  THE GRAND OPENING

   Vi er endelig åbnet i Oslo.

  Torsdag d. 11 februar 2016 slog vi dørene op for vores allerførste butik i Norge, beliggende på den populære og skønne Bogstadveien 8 i Oslo.

  Vi har længe set frem til denne dag, hvor vi kunne byde velkommen i vores lille, men charmerende butik.

  Åbningsdagen forløb fantastisk, og det var dejligt at se, at så mange kiggede forbi.

  Vi ser frem til mange hyggelige stunder i vores Carré Oslo butik.

 • 6 marts, 2016

  EYES ON 'THE EVIL EYE'

  Vores populære 'Evil Eye' smykker fra Lady Luck kollektionen er tilbage på lager. Evil Eye kan både ses som et øje og en pupil, og er et ældgammelt mellemøstligt symbol på beskyttelse.

  Evil Eye fåes både i forgyldt sterling sølv og blankt sølv og du finder hele kollektionen HER.

 • 5 marts, 2016

  CARRÉ JEWELLERY + LEIF SIGERSEN

  Carrés designer Shiri Rosenzweig og blomsterkunsteren Leif Sigersen har fulgt hinanden hele deres voksenliv og deres veje krydser både arbejdsmæssigt og privat.

  Som noget helt nyt og unikt har Carré i anledningen af Leif Sigersens 25 års jubilæum skabt en fælles smykkekollektion Carre + LS. Kollektionen er til mænd, men den kan også bruges som et unisex smykke der kan mikses med Carrés ikoniske og feminine styles.

  Kollektionen består af både armbånd, ringe og kæder med vedhæng i sterling sølv. Du kan købe dem i vore 4 butikker i København, Lyngby, Århus og Aalborg.  Priserne ligger fra DKK 600 – DKK 1500.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Tilmeld dig vores nyhedsbrev her. Som modtager af vores nyhedsbrev ønsker vi blandt andet at inspirere dig med nye kollektioner i guld og sølv, viden om ædelstenenes verden, råd og vejledning, styling i forbindelse med smykkekøb samt eksklusive tilbud og kunde events.
Rabatkode:
 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Acceptér